Cizrnová buddha mísa

Ingredience


Avokádo 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cizrna konzervovaná 400 g
Koření Taco 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika červená 100 g
Rajčata 100 g
Ředkvička 100 g
Šalotka 1 ks
Salsa rajčatová 1.5 polévková lžíce
Tortilla chips 50 g
Vývar zeleninový 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.
  2. Na oleji opečeme šalotku, papriku a česnek. Poté, co je šalotka do sklovita, přidáme cizrnu, vývar, taco koření a salsu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 10 minut za občasného míchání. Vmícháme koriandr a odstavíme.
  3. Do dvou až tří misek rozdělíme cizrnovou směs na jednu čtvrtinu prostoru mísy, ke každé přidáme tortilla chipsy na další čtvrtinu. Na další čtvrtinu dáme avokádo nakrájené na kostky spolu s kukuřicí a na poslední čtvrtinu ředkvičky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájené na kostky.