Cizrnová buddha mísa
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Koření Taco |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
100 g |
Rajčata |
100 g |
Ředkvička |
100 g |
Šalotka |
1 ks |
Salsa rajčatová |
1.5 polévková lžíce |
Tortilla chips |
50 g |
Vývar zeleninový |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Šalotku nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.
- Na oleji opečeme šalotku, papriku a česnek. Poté, co je šalotka do sklovita, přidáme cizrnu, vývar, taco koření a salsu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 10 minut za občasného míchání. Vmícháme koriandr a odstavíme.
- Do dvou až tří misek rozdělíme cizrnovou směs na jednu čtvrtinu prostoru mísy, ke každé přidáme tortilla chipsy na další čtvrtinu. Na další čtvrtinu dáme avokádo nakrájené na kostky spolu s kukuřicí a na poslední čtvrtinu ředkvičky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájené na kostky.