Toskánská cizrna se salsou verde
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Dijonská hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapary |
1 kávová lžička |
Kapusta hlávková |
100 g |
Máta |
3.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
120 ml |
Pepř černý mletý |
7 g |
Petržel - nať |
15 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl mořská |
7 g |
Tymián čerstvý |
4 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Na dvou lžičkách oleje minutu smažíme utřený česnek (4 stroužky), cibuli, mrkev. Osolíme a opepříme. Poté zamícháme a smažíme doměkka. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, slitou cizrnu, nasekanou petrželku (pouze 3 lžíce, zbytek budeme potřebovat na salsu) a tymián a povaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Dáme stranou.
- Špenát a kapustu nakrájíme na proužky. Na lžičce oleje je smažíme, po minutě přidáme dva stroužky česneku na plátky. Smažíme ještě dvě minuty, poté dáme stranou.
- A nyní si připravíme salsu verde: do mixéru dáme zbylou petrželku, zbylý česnek, 100 ml olivového oleje, bazalku, mátu, kapari, vinný ocet a hořčici. Rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu.
- Na talíře rozdělíme kapustovou směs. Na to dáme doprostřed cizrnovou směs a nahoru na cizrnovou směs nazdobíme trochu salsa verde. Ihned podáváme.