Toskánská cizrna se salsou verde

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule červená 1 ks
Citrony 1 ks
Cizrna konzervovaná 400 g
Dijonská hořčice 1 polévková lžíce
Kapary 1 kávová lžička
Kapusta hlávková 100 g
Máta 3.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 25 ml
Olej olivový extra panenský 120 ml
Pepř černý mletý 7 g
Petržel - nať 15 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl mořská 7 g
Tymián čerstvý 4 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Na dvou lžičkách oleje minutu smažíme utřený česnek (4 stroužky), cibuli, mrkev. Osolíme a opepříme. Poté zamícháme a smažíme doměkka. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, slitou cizrnu, nasekanou petrželku (pouze 3 lžíce, zbytek budeme potřebovat na salsu) a tymián a povaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Dáme stranou.
  3. Špenát a kapustu nakrájíme na proužky. Na lžičce oleje je smažíme, po minutě přidáme dva stroužky česneku na plátky. Smažíme ještě dvě minuty, poté dáme stranou.
  4. A nyní si připravíme salsu verde: do mixéru dáme zbylou petrželku, zbylý česnek, 100 ml olivového oleje, bazalku, mátu, kapari, vinný ocet a hořčici. Rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu.
  5. Na talíře rozdělíme kapustovou směs. Na to dáme doprostřed cizrnovou směs a nahoru na cizrnovou směs nazdobíme trochu salsa verde. Ihned podáváme.