Marocký čočkový salát
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Čočka červená |
100 g |
Cuketa |
1 ks |
Fíky čerstvé |
2 ks |
Hrozinky |
20 g |
Hummus |
3 polévková lžíce |
Kmín mletý |
1 polévková lžíce |
Lilek |
1 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
10 ks |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Sirup javorový |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Čočku uvaříme podle návodu na obalu.
- Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C.
- Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky.
- Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu.
- Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem.