Marocký čočkový salát

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1 ks
Citrony 1 ks
Čočka červená 100 g
Cuketa 1 ks
Fíky čerstvé 2 ks
Hrozinky 20 g
Hummus 3 polévková lžíce
Kmín mletý 1 polévková lžíce
Lilek 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 10 ks
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Sirup javorový 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C.
  3. Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky.
  4. Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu.
  5. Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem.