Falešný marcipán ze sušeného mléka
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mléko sušené polotučné |
200 g |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Potravinářská barva |
1 kávová lžička |
Tresť mandlová |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Moučkový cukr i sušené mléko prosejeme a promícháme. Přilijeme olej, med, pár kapek mandlového aroma a postupně během zpracovávání přiléváme po kapkách vodu.
- Dobře propracujeme těsto, které můžeme rozdělit na více dílů a různě obarvit potravinářským barvivem.
- Každý díl vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a na chvíli dáme do chladničky. Falešný marcipán před použitím buď vyválíme nebo z něj tvarujeme různé ozdoby či figurky.