Falešný marcipán ze sušeného mléka

Falešný marcipán ze sušeného mléka - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Med včelí 1 kávová lžička
Mléko sušené polotučné 200 g
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Potravinářská barva 1 kávová lžička
Tresť mandlová 0.25 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Moučkový cukr i sušené mléko prosejeme a promícháme. Přilijeme olej, med, pár kapek mandlového aroma a postupně během zpracovávání přiléváme po kapkách vodu.
  2. Dobře propracujeme těsto, které můžeme rozdělit na více dílů a různě obarvit potravinářským barvivem.
  3. Každý díl vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a na chvíli dáme do chladničky. Falešný marcipán před použitím buď vyválíme nebo z něj tvarujeme různé ozdoby či figurky.