Bramborový prejt se zeleninou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Brambory vařené |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené i syrové brambory nastrouháme, přidáme osmaženou, jemně nakrájenou cibuli, na které jsme podusili nakrájenou kapustu, celá vejce, mléko a koření. Je-li těsto řídké, přisypeme trochu strouhanky.
- Pekáč vymažeme sádlem, naplníme těstem a pečeme v troubě dozlatova.
- Krájíme na čtverce a podáváme se salátem.