Domácí potahovací hmota na dort
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Mléko sušené polotučné |
100 g |
Potravinářská barva |
0.5 kávová lžička |
Tresť mandlová |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Sušené mléko a moučkový cukr smícháme.
- Přidáme pár kapek mandlového aroma a postupně přiléváme po kapkách vodu. Těsto zpracováváme do hladké nelepivé hmoty. Pokud se těsto nespojuje, můřeme přidat jeden čerstvý bílek.
- V případě, že je hmota moc řídká, můžeme znovu přidat trochu sušeného mléko a cukru. Zpracovanou hmotu obarvíme potravinářským barvivem.
- Před použitím rozválíme.