Japchae – nudle se zeleninou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Kapusta hlávková 50 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nudle vaječné 220 g
Olej olivový extra panenský 2 kávová lžička
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 120 g
Pepř černý mletý 7 g
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Shiitake houby 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Houby namočíme v teplé vodě, až změknou tak je nakrájíme na plátky.
  3. V mističce spolu smícháme sójovou omáčku, med a sezamový olej. Dáme stranou.
  4. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté do nich vmícháme dresink ze sójové omáčky a dáme stranou.
  5. Na olivovém oleji opečeme ve woku cibuli a mrkev. Po třech minutách vmícháme i houby, polovinu nasekaných jarních cibulek, utřený česnek a kapustu nakrájenou na proužky. Osolíme a opepříme a smažíme doměkka. Poté přidáme nudle a pořádně promícháme.
  6. Podáváme posypané sezamovými semínky.