Japchae – nudle se zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Kapusta hlávková |
50 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle vaječné |
220 g |
Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
120 g |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Shiitake houby |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
- Houby namočíme v teplé vodě, až změknou tak je nakrájíme na plátky.
- V mističce spolu smícháme sójovou omáčku, med a sezamový olej. Dáme stranou.
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté do nich vmícháme dresink ze sójové omáčky a dáme stranou.
- Na olivovém oleji opečeme ve woku cibuli a mrkev. Po třech minutách vmícháme i houby, polovinu nasekaných jarních cibulek, utřený česnek a kapustu nakrájenou na proužky. Osolíme a opepříme a smažíme doměkka. Poté přidáme nudle a pořádně promícháme.
- Podáváme posypané sezamovými semínky.