Shakshuka s bramborem

Ingredience


Brambory 5 ks
Česnek 6 stroužek
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej kokosový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny brambory ponořené. Přidáme sůl. Vaříme dokud se nevypaří všechna voda.
  2. Poté přidáme olej, nasekanou cibuli, chilli vločky a utřený česnek. Pořádně zamícháme.
  3. Po chvíli přidáme i kmín, rajče, oloupané a nakrájené na kostičky. Osolíme a opepříme. Povaříme 10 minut.
  4. Poté přidáme vejce – vyklepneme je do čtyř důlků, které si ve směsi připravíme. Povaříme pár minut.
  5. Podáváme posypané fetou a nasekanou jarní cibulkou.