Shakshuka s bramborem
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej kokosový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny brambory ponořené. Přidáme sůl. Vaříme dokud se nevypaří všechna voda.
- Poté přidáme olej, nasekanou cibuli, chilli vločky a utřený česnek. Pořádně zamícháme.
- Po chvíli přidáme i kmín, rajče, oloupané a nakrájené na kostičky. Osolíme a opepříme. Povaříme 10 minut.
- Poté přidáme vejce – vyklepneme je do čtyř důlků, které si ve směsi připravíme. Povaříme pár minut.
- Podáváme posypané fetou a nasekanou jarní cibulkou.