Rajčatové těstoviny s kapustou

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 6 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citrony 1 ks
Kapusta hlávková 120 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 100 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Linguine 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme rajčata, jejichž kůži jsme nařízli do kříže. Poté je vylovíme a oloupeme. Jeden hrnek vody z těstovin si necháme stranou, zbytek vylijeme.
  2. Na másle smažíme utřený česnek, po minutě přidáme i kapustu nakrájenou na plátky. Za další minutu přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky a nasekanou papričku. Smažíme ještě 5 minut.
  3. Poté přidáme těstoviny, olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme. Promícháme. Aby byly těstoviny krémovější přilijeme polovinu hrnku vody z těstovin a necháme ji odpařit. (V případě potřeby přidáme více vody z těstovin.)
  4. Podáváme s nakrájenou mozarellou.