Rajčatové těstoviny s kapustou
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapusta hlávková |
120 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Linguine |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme rajčata, jejichž kůži jsme nařízli do kříže. Poté je vylovíme a oloupeme. Jeden hrnek vody z těstovin si necháme stranou, zbytek vylijeme.
- Na másle smažíme utřený česnek, po minutě přidáme i kapustu nakrájenou na plátky. Za další minutu přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky a nasekanou papričku. Smažíme ještě 5 minut.
- Poté přidáme těstoviny, olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme. Promícháme. Aby byly těstoviny krémovější přilijeme polovinu hrnku vody z těstovin a necháme ji odpařit. (V případě potřeby přidáme více vody z těstovin.)
- Podáváme s nakrájenou mozarellou.