Pečená dýně s fetou a bylinkami
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Dýně |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Olej kokosový |
3 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- V misce smícháme rozpuštěný kokosový olej, cukr a česnek. Promícháme. Potřeme tím dýni.
- Dýni ještě osolíme, opepříme a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté promícháme a pečeme ještě dalších 20 minut.
- Ihned, jak dýni vytáhneme z trouby, posypeme jí fetou a čerstvě nasekanými bylinkami. Promícháme a podáváme.