Avokádová bruschetta
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Bageta |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Extra panenský olivový olej citrónový |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Ředkvička |
12 ks |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova.
- Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá).
- Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky, které navrstvíme na bruschetu. Přidáme nakrájené ředkvičky a ozdobíme nasekanou řeřichou a koprem.