Tuňákový salát s krémovým dresinkem

Ingredience


Cizrna konzervovaná 200 g
Dijonská hořčice 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 20 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 8 ks
Salát ledový 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák v oleji 90 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Připravíme si dresink – pesto, hořčici a vinný ocet vyšleháme a pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec osolíme a opepříme.
  3. Fazolky přepůlíme a smícháme je s natrhaným salátem a přepůlenými cherry rajčaty. Směs rozdělíme na talíř a zakápneme dresinkem.
  4. Posypeme slitou cizrnou.
  5. Ozdobíme tuňákem a vařeným vejcem.
  6. Ihned podáváme.