Tuňákový salát s krémovým dresinkem
Ingredience
Cizrna konzervovaná |
200 g |
Dijonská hořčice |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
20 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Salát ledový |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
90 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce uvaříme natvrdo.
- Připravíme si dresink – pesto, hořčici a vinný ocet vyšleháme a pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec osolíme a opepříme.
- Fazolky přepůlíme a smícháme je s natrhaným salátem a přepůlenými cherry rajčaty. Směs rozdělíme na talíř a zakápneme dresinkem.
- Posypeme slitou cizrnou.
- Ozdobíme tuňákem a vařeným vejcem.
- Ihned podáváme.