Cizrnová chana masala
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
800 g |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hnědá rýže |
200 g |
Jogurt bílý |
6 polévková lžíce |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
6 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.
- Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.
- Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.
- Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.