Cizrnová chana masala

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cizrna konzervovaná 800 g
Garam masala 1 kávová lžička
Hnědá rýže 200 g
Jogurt bílý 6 polévková lžíce
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 6 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu.
  2. Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.
  3. Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.
  4. Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.
  5. Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.