Pečená kuřecí stehna s nádivkou

Pečená kuřecí stehna s nádivkou - obrázek

Ingredience


Chléb toastový pšeničný světlý 55 g
Kuřecí stehna 1200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 60 ml
Slunečnice - semena 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší kuřecí stehna ze spodní strany nařízneme podél stehenní kosti a po vykloubení ji vyjmeme. Tzv. paličky ponecháme a taktéž ponecháme všechnu kůžičku a neodkrajujeme ji.
  2. Na nádivku nakrájíme na kostičky bílý toustový chléb nebo žemli. Použijeme starší, ale ještě vláčné pečivo. Přidáme slunečnicová semínka, žloutek rozšlehaný s mlékem, sůl dle potřeby a sníh z bílku. Vše smícháme dohromady. Mléko dáme dle potřeby.
  3. Připravená stehna vevnitř mírně osolíme, naplníme nádivkou a pomocí kovových jehel sepneme. Přiměřeně osolíme i na povrchu, vložíme do pekáčku a na stehna položíme kousky másla. Přidáme zhruba 100 ml vody, pekáček přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 45 minut a v druhé polovině pečení pekáček odklopíme.
  4. Podáváme rozkrojené šikmým řezem a vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách bohatě sypané plocholistou petrželkou.