Zimní Minestrone

Zimní Minestrone - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 20 g
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cuketa 1 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Ječné kroupy 50 g
Kapusta hlávková 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
  2. Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
  3. Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
  4. Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
  5. Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
  6. Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.