Zimní Minestrone
Ingredience
Celer řapíkatý |
20 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Ječné kroupy |
50 g |
Kapusta hlávková |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
- Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
- Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
- Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
- Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
- Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.