Chilaquiles Verdes
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Salsa rajčatová |
480 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tortilla chips |
400 g |
Voda pitná |
130 ml |
Zakysaná smetana |
8 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salsu smícháme s vodou a přivedeme k varu. Poté přidáme tortilla chipsy a minutu povaříme.
- Avokádo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Cibuli nakrájíme na jemno.
- Fazole ohřejeme a rozdělíme je do čtyř talířů. Přidáme salsu s tortillami a ozdobíme zakysanou smetanou, avokádem, cibulí a koriandrem.
- Před podáváním trošku posypeme solí a zastříkneme olejem.