Skořicový pudink z francouzských toastů
Ingredience
Chléb toastový |
1 balení |
Cukr třtinový |
50 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Lesní plody - mražené |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pečící formu vymačeme máslem.
- Plátky toastového chleba nakrájíme na 2,5 cm tlusté pásky.
- Vejce, bílek vyšleháme se skořicí a vanilkou.
- Smetanu smícháme s mlékem a cukrem.
- Do mísy skládáme toastový chléb, který namáčíme v mléce a smetaně. Nakonec zalijeme vaječnou směsí, trochu promícháme (abychom nerozbili plátky chleba) a pečeme 30 minut na 200 °C.
- Podáváme s lesním ovocem.