Skořicový pudink z francouzských toastů

Ingredience


Chléb toastový 1 balení
Cukr třtinový 50 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Lesní plody - mražené 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 250 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pečící formu vymačeme máslem.
  2. Plátky toastového chleba nakrájíme na 2,5 cm tlusté pásky.
  3. Vejce, bílek vyšleháme se skořicí a vanilkou.
  4. Smetanu smícháme s mlékem a cukrem.
  5. Do mísy skládáme toastový chléb, který namáčíme v mléce a smetaně. Nakonec zalijeme vaječnou směsí, trochu promícháme (abychom nerozbili plátky chleba) a pečeme 30 minut na 200 °C.
  6. Podáváme s lesním ovocem.