Krevetový toast
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
100 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Sezam - semena |
6 polévková lžíce |
Tabasco |
50 ml |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Smícháme zázvor, nasekaný koriandr a cibulku a v mixéru je mixujeme 5 sekund. Přidáme oloupané krevety a ještě mixujeme – 10x po jedné sekundě. Přidáme sójovou omáčku, tabasco, sezamový olej, bílek a ještě promixujeme.
- Chléb nakrájíme na pět plátků. Potřeme je krevetovou směsí a posypeme sezamovými semínky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a toasty na něm opečeme (pouze na straně, kde je chleba). Podáváme.