Vegetariánská nádivka

Ingredience


Cibule 1 ks
Dýně 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vánočka máslová 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 250 ml
Celer řapíkatý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou.
  2. Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C.
  3. Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme.
  4. Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C.