Vegetariánská nádivka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dýně |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vánočka máslová |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Celer řapíkatý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou.
- Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C.
- Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme.
- Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C.