Hruškovo-vanilkový nápoj

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Cukr třtinový 80 ml
Hrušky 2 ks
Ocet vinný 250 ml
Vanilkový lusk 2 ks
Voda pitná 100 ml
Whisky 60 ml
Tresť vanilková 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Z vanilkového lusku vyškrábneme semínka a přidáme je k hrušce. Vše, včetně prázdných vanilkových lusků, dám do hrnce s cukrem a octem. Zahřejeme těsně pod bod varu, poté přikryjeme a necháme aspoň 24 hodin odpočívat.
  2. Whisky smícháme se 60 ml této hruškové šťávy, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a vodou.