Hruškovo-vanilkový nápoj
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr třtinový |
80 ml |
Hrušky |
2 ks |
Ocet vinný |
250 ml |
Vanilkový lusk |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Whisky |
60 ml |
Tresť vanilková |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Z vanilkového lusku vyškrábneme semínka a přidáme je k hrušce. Vše, včetně prázdných vanilkových lusků, dám do hrnce s cukrem a octem. Zahřejeme těsně pod bod varu, poté přikryjeme a necháme aspoň 24 hodin odpočívat.
- Whisky smícháme se 60 ml této hruškové šťávy, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a vodou.