Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
Ingredience
Bezlepkové těstoviny |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
50 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
- Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.
- Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.
- Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.
- Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.