Bezlepkový Mac ´n´ Cheese

Ingredience


Bezlepkové těstoviny 300 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 500 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 50 g
Sýr Parmezán 50 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
  2. Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.
  3. Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.
  4. Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.
  5. Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.