Krémová řepa s kmínem a cibulí
Ingredience
Červená řepa |
4 ks |
Česnek |
8 stroužek |
Chilli paprička sušená |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Créme fraiche |
250 ml |
Fenyklová semínka |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Řepu oloupeme a rozčtvrtíme.
- Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme.
- Chilli papričky zbavíme semínek a nesekáme na jemno.
- Nejprve si připravíme naloženou směs: řepu, cibuli, česnek, chilli papričky, pepř, kmín a fenyklová semínka dáme do uzavíratelné sklenice.
- Na nálev budeme potřebovat lžíci soli, kterou rozpustíme v hrnku vody. Budeme potřebovat asi litr nálevu, což znamená 4 hrnky vody a 4 lžíce soli. Sůl rozmícháme v nálevu. Nálev nalijeme do sklenice s řepou. Sklenici uzavřeme a necháme týden odležet při pokojové teplotě. Zelenina v takovém nálevu vydrží až 4 týdny.
- Naloženou zeleninu vyjmeme z nálevu a podusíme doměkka. Do ještě teplé směsi vmícháme créme fraiche a nasekaný kopr se šalvějí. Podáváme.