Krémová řepa s kmínem a cibulí

Ingredience


Červená řepa 4 ks
Česnek 8 stroužek
Chilli paprička sušená 4 ks
Cibule 1 ks
Créme fraiche 250 ml
Fenyklová semínka 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 4 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řepu oloupeme a rozčtvrtíme.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme.
  3. Chilli papričky zbavíme semínek a nesekáme na jemno.
  4. Nejprve si připravíme naloženou směs: řepu, cibuli, česnek, chilli papričky, pepř, kmín a fenyklová semínka dáme do uzavíratelné sklenice.
  5. Na nálev budeme potřebovat lžíci soli, kterou rozpustíme v hrnku vody. Budeme potřebovat asi litr nálevu, což znamená 4 hrnky vody a 4 lžíce soli. Sůl rozmícháme v nálevu. Nálev nalijeme do sklenice s řepou. Sklenici uzavřeme a necháme týden odležet při pokojové teplotě. Zelenina v takovém nálevu vydrží až 4 týdny.
  6. Naloženou zeleninu vyjmeme z nálevu a podusíme doměkka. Do ještě teplé směsi vmícháme créme fraiche a nasekaný kopr se šalvějí. Podáváme.