Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibulka jarní |
6 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kapusta růžičková |
30 ks |
Majoránka |
4 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mrkev sterilovaná |
20 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
500 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Růžičkovou kapustu nakrájíme na čtvrtky. Zastříkeneme ji slunečnicovým olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Poté necháme vychladit.
- Fetu rozdrobíme.
- Česnek utřeme.
- Kapustu smícháme s naloženou mrkví, fetou, nasekanými jarními cibulkami a majoránkou.
- V malé misce si připravíme zálivku – vyšleháme česnek, med, 3 lžíce nálevu z mrkve, citronovou šťávu a olivový olej. Osolíme a opepříme.
- Dresink přelijeme přes kapustovou směs a podle chuti ještě osolíme a opepříme.