Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Kapusta růžičková 30 ks
Majoránka 4 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Mrkev sterilovaná 20 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 500 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičkovou kapustu nakrájíme na čtvrtky. Zastříkeneme ji slunečnicovým olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Poté necháme vychladit.
  2. Fetu rozdrobíme.
  3. Česnek utřeme.
  4. Kapustu smícháme s naloženou mrkví, fetou, nasekanými jarními cibulkami a majoránkou.
  5. V malé misce si připravíme zálivku – vyšleháme česnek, med, 3 lžíce nálevu z mrkve, citronovou šťávu a olivový olej. Osolíme a opepříme.
  6. Dresink přelijeme přes kapustovou směs a podle chuti ještě osolíme a opepříme.