Dýňová polévka II
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Dýně Hokkaidó |
1 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Mrkev kořen |
2 ks |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme.
- Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké.
- Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou.