Karamelový slaný puding

Ingredience


Cukr třtinový 50 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 500 ml
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 7 g
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.
  2. Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.
  3. Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.
  4. Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.
  5. Podáváme ozdobené šlehačkou.