Karamelový slaný puding
Ingredience
Cukr třtinový |
50 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
7 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.
- Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.
- Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.
- Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.
- Podáváme ozdobené šlehačkou.