Pistáciové vafle s kardamomem
Ingredience
Javorový sirup |
2 polévková lžíce |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ostružiny |
240 g |
Pistácie |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si pistáciové mléko: pistácie smícháme s vodou a rozmixujeme. Do směsi budeme potřebovat menší množství – jen asi 200 ml.
- Smícháme zbylé suché ingredience.
- V druhé míse smícháme všechny zbylé tekuté ingredience, do kterých poté zapracujeme suché ingredience.
- Tuto směs nalijeme do vaflovače a upečeme.
- Podáváme s ostružinami.