Pistáciové vafle s kardamomem

Ingredience


Javorový sirup 2 polévková lžíce
Kardamom 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ostružiny 240 g
Pistácie 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si pistáciové mléko: pistácie smícháme s vodou a rozmixujeme. Do směsi budeme potřebovat menší množství – jen asi 200 ml.
  2. Smícháme zbylé suché ingredience.
  3. V druhé míse smícháme všechny zbylé tekuté ingredience, do kterých poté zapracujeme suché ingredience.
  4. Tuto směs nalijeme do vaflovače a upečeme.
  5. Podáváme s ostružinami.