Losos s bok choy

Ingredience


Bok čoj 2 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Losos - filety 240 g
Šalotka 2 ks
Vývar zeleninový 500 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Limetka kafrová 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku nasekáme na jemno, česnek utřeme. Spolu se zázvorem a nasekaným chilli je smažíme na kokosovém oleji doměkka. Přidáme limetkový list a citronovou trávu a ještě minutu vaříme. Přidáme vývar a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme. Povaříme 12 minut.
  2. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme ho na dvě filety. Přidáme ho do hrnce a ještě 8 minut vaříme. Poté přidáme bok choy a ještě minutu vaříme.
  3. Do dvou misek rozdělíme bok choy salát a ke každé přidáme jednu filetu lososa. Podáváme posypané koriandrem.