Losos s bok choy
Ingredience
Bok čoj |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Losos - filety |
240 g |
Šalotka |
2 ks |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Limetka kafrová |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Šalotku nasekáme na jemno, česnek utřeme. Spolu se zázvorem a nasekaným chilli je smažíme na kokosovém oleji doměkka. Přidáme limetkový list a citronovou trávu a ještě minutu vaříme. Přidáme vývar a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme. Povaříme 12 minut.
- Lososa zbavíme kůže a nakrájíme ho na dvě filety. Přidáme ho do hrnce a ještě 8 minut vaříme. Poté přidáme bok choy a ještě minutu vaříme.
- Do dvou misek rozdělíme bok choy salát a ke každé přidáme jednu filetu lososa. Podáváme posypané koriandrem.