Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou
Ingredience
Bazalka |
8 polévková lžíce |
Čekanka |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Dijonská hořčice |
1 polévková lžíce |
Hruška asijská nashi |
2 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- Čekanku nakrájíme na proužky.
- Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
- Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
- Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.