Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou

Ingredience


Bazalka 8 polévková lžíce
Čekanka 2 ks
Česnek 1 stroužek
Dijonská hořčice 1 polévková lžíce
Hruška asijská nashi 2 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  2. Čekanku nakrájíme na proužky.
  3. Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  4. Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
  5. Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
  6. Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.