Lososové sushi burrito

Ingredience


Avokádo 1 ks
Koriandr čerstvý 4 kávová lžička
Losos - filety 250 g
Mrkev kořen 3 polévková lžíce
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Řasa Nori 1 ks
Rýže na sushi 50 g
Sezamový olej BIO 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Wasabi pasta 1 kávová lžička
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev nastrouháme na hrubo.
  2. Avokádo a zázvor nakrájíme na plátky.
  3. Lososa dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté ho necháme vychladit.
  4. Na talíř položíme řasu nori a doprostřed ní dáme vařenou rýži – jen abychom měli tak 2 cm okraje ze všech stran.
  5. Okurku nakrájíme na špalíčky, které dáme doprostřed řasy, na rýži. Poté dáme mrkev, avokádo a zázvor.
  6. Z lososa odstraníme kůži a dáme ho nahoru na zeleninu. Podáváme posypané koriandrem a přelité dresinkem, který připravíme smícháním sójové omáčky, rýžového octa, sezamového oleje a wasabi.