Lososové sushi burrito
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
4 kávová lžička |
Losos - filety |
250 g |
Mrkev kořen |
3 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Řasa Nori |
1 ks |
Rýže na sushi |
50 g |
Sezamový olej BIO |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Wasabi pasta |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Mrkev nastrouháme na hrubo.
- Avokádo a zázvor nakrájíme na plátky.
- Lososa dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté ho necháme vychladit.
- Na talíř položíme řasu nori a doprostřed ní dáme vařenou rýži – jen abychom měli tak 2 cm okraje ze všech stran.
- Okurku nakrájíme na špalíčky, které dáme doprostřed řasy, na rýži. Poté dáme mrkev, avokádo a zázvor.
- Z lososa odstraníme kůži a dáme ho nahoru na zeleninu. Podáváme posypané koriandrem a přelité dresinkem, který připravíme smícháním sójové omáčky, rýžového octa, sezamového oleje a wasabi.