Bramborová polévka se zelenou paprikou

Ingredience


Brambory 400 g
Celer bulvový 200 g
Cibule 0.5 ks
Hovězí vývar základní 5.5 l
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Petržel - nať 10 g
Smetana 16% (pochoutková) 0.125 l
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka.
  2. Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku.
  3. Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.