Bramborová polévka se zelenou paprikou
Ingredience
Brambory |
400 g |
Celer bulvový |
200 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
5.5 l |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.125 l |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka.
- Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku.
- Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.