Aioli
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Dijonská hořčice |
1 polévková lžíce |
Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
řepkový olej |
90 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs.
- Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu.
- Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje.
- Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip.