Aioli

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Dijonská hořčice 1 polévková lžíce
Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
řepkový olej 90 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs.
  2. Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu.
  3. Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje.
  4. Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip.