Vanilkové black rohlíčky
Ingredience
Cukr moučka |
80 g |
Kakao - prášek |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vanilinový cukr |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse smícháme suché ingredience – mouku, 20 g cukru moučka a kakao. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Směs spojíme rumem. Vypracujeme kuličku, kterou necháme do druhého dne odležet v lednici, zabalenou v potravinářské fólii.
- Druhý den z kuličky vyválíme 2 cm tlustý váleček, nakrájíme ho na 0,5 cm široké kousky. Z každého kousku pak tvarujeme hnědé rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
- Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.