Vanilkové black rohlíčky

Ingredience


Cukr moučka 80 g
Kakao - prášek 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Rum 1 polévková lžíce
Vanilinový cukr 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme suché ingredience – mouku, 20 g cukru moučka a kakao. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Směs spojíme rumem. Vypracujeme kuličku, kterou necháme do druhého dne odležet v lednici, zabalenou v potravinářské fólii.
  2. Druhý den z kuličky vyválíme 2 cm tlustý váleček, nakrájíme ho na 0,5 cm široké kousky. Z každého kousku pak tvarujeme hnědé rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
  4. Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.