Bramborová polévka česneková
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
10 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5.5 l |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.
- Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.
- Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.