Bramborová polévka česneková

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 10 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 5.5 l
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.
  2. Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.
  3. Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.