Kuřecí koláč II
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
50 g |
Kuře |
1 ks |
Listové těsto |
1 balení |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 52 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Na másle smažíme cibule, mrkev, celer, utřený česnek a provensálské koření. Smažíme je asi 10 minut. Poté přidáme mouku a ještě 1-2 minut opékáme.
- Poté zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 10 minut.
- Přidáme hrášek, nasekanou petrželku a kuře, které jsme vykostili a nakrájeli na nudličky. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladit.
- Mezitím si vyválíme listové těsto tak, aby poté, co jím vyložíme pečící formu, ještě přečnívalo přes okraje této formy.
- V malé misce vyšleháme vejce a dvě lžíce vody.
- Těstem vyložíme pečící formu, vlijeme kuřecí směs, okraje těsta přes tuto směs přehneme a potřeme vejci. Pečeme 30 minut.