Kuřecí koláč II

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 50 g
Kuře 1 ks
Listové těsto 1 balení
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Provensálské koření 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  4. Na másle smažíme cibule, mrkev, celer, utřený česnek a provensálské koření. Smažíme je asi 10 minut. Poté přidáme mouku a ještě 1-2 minut opékáme.
  5. Poté zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 10 minut.
  6. Přidáme hrášek, nasekanou petrželku a kuře, které jsme vykostili a nakrájeli na nudličky. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladit.
  7. Mezitím si vyválíme listové těsto tak, aby poté, co jím vyložíme pečící formu, ještě přečnívalo přes okraje této formy.
  8. V malé misce vyšleháme vejce a dvě lžíce vody.
  9. Těstem vyložíme pečící formu, vlijeme kuřecí směs, okraje těsta přes tuto směs přehneme a potřeme vejci. Pečeme 30 minut.