Bramborová omeleta s vejci

Ingredience


Brambory vařené 300 g
Cibule 1 ks
Citrony 0.25 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme.
  2. Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou.
  3. Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme.
  4. Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou.