Bramborová omeleta s vejci
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.25 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme.
- Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou.
- Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme.
- Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou.