Plněné vepřové řízky
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepané řízky okořeníme a na každý položíme lístek šalvěje a půl plátku šunky.
- Spojíme párátkem a po obou stranách opečeme v oleji.
- Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Z měkkých řízků odstraníme párátka, do šťávy přidáme máslo a řízky znovu prohřejeme.