Nudlové smaženky

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Nudle široké 250 g
Olej rostlinný 100 ml
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké nudle uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Potom nudle promícháme s nastrouhaným sýrem a mírně osolíme.
  2. Rozložíme je ve stejnoměrné vrstvě vysoké max. 2 cm na mírně pomaštěný plech. Zatížíme kuchyňským prkénkem a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
  3. Z vychladlého ztuhlého obdélníku krájíme menší obdélníky, které obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.
  4. Nudlové smaženky jsou vhodnou přílohou ke špenátu, můžeme je podávat jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.