Nudlové smaženky
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Nudle široké |
250 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké nudle uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Potom nudle promícháme s nastrouhaným sýrem a mírně osolíme.
- Rozložíme je ve stejnoměrné vrstvě vysoké max. 2 cm na mírně pomaštěný plech. Zatížíme kuchyňským prkénkem a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
- Z vychladlého ztuhlého obdélníku krájíme menší obdélníky, které obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.
- Nudlové smaženky jsou vhodnou přílohou ke špenátu, můžeme je podávat jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.