Horalské nudle
Ingredience
Houby čerstvé |
200 g |
Mléko plnotučné |
150 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny vařené (průměr) |
300 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a osmahneme.
- Připravenou směs promícháme s vařenými těstovinami (nejlépe širokými nudlemi), osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu. Vložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
- Pečeme ve středně teplé troubě asi 25 minut.