Horalské nudle

Ingredience


Houby čerstvé 200 g
Mléko plnotučné 150 ml
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny vařené (průměr) 300 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a osmahneme.
  2. Připravenou směs promícháme s vařenými těstovinami (nejlépe širokými nudlemi), osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu. Vložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
  3. Pečeme ve středně teplé troubě asi 25 minut.