Mexické nudle
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nudle široké |
400 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
200 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
Žampiony - sterilované |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
- Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
- Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
- Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
- Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
- Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
- Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)