Mexické nudle

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nudle široké 400 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 200 ml
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 4 l
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
  2. Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
  3. Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
  4. Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
  5. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
  6. Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
  7. Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)