Moravské flíčky
Ingredience
Cibule |
200 g |
Majoránka čerstvá |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny flíčky |
300 g |
Vepřové sádlo škvařené |
50 g |
Voda pitná |
3 l |
Zelí kysané |
500 g |
Moravské uzené |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V dostatečném množství osolené vody uvaříme flíčky, scedíme a necháme okapat.
- V kastrolu na sádle osmažíme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Vše promícháme s kysaným zelím a prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Na talíře rozdělíme uvařené flíčky, do středu upravíme připravenou směs, posypeme čerstvou majoránkou a ihned podáváme.