Moravské flíčky

Ingredience


Cibule 200 g
Majoránka čerstvá 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny flíčky 300 g
Vepřové sádlo škvařené 50 g
Voda pitná 3 l
Zelí kysané 500 g
Moravské uzené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V dostatečném množství osolené vody uvaříme flíčky, scedíme a necháme okapat.
  2. V kastrolu na sádle osmažíme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Vše promícháme s kysaným zelím a prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Na talíře rozdělíme uvařené flíčky, do středu upravíme připravenou směs, posypeme čerstvou majoránkou a ihned podáváme.