Domácí roštěnky

Ingredience


Hovězí roštěná plátky M.B. 6 plátek
Kompot broskvový 500 ml
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Vhodnou mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátek roštěnky, potřeme olejem a položíme další plátek, opět potřeme a stejně pokračujeme u všech plátků. Necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
  3. Roštěnky potom smažíme na pánvi a po usmažení je urovnáme na vymazaný pekáček těsně vedle sebe.
  4. Na každou roštěnku položíme polovinu kompotované broskve a na ni polovinu hermelínu (sýr rozkrojíme podélně). Upevníme párátkem nebo jehlou.
  5. Pokrm zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.