Domácí roštěnky
Ingredience
Hovězí roštěná plátky M.B. |
6 plátek |
Kompot broskvový |
500 ml |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Roštěnky velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Vhodnou mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátek roštěnky, potřeme olejem a položíme další plátek, opět potřeme a stejně pokračujeme u všech plátků. Necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
- Roštěnky potom smažíme na pánvi a po usmažení je urovnáme na vymazaný pekáček těsně vedle sebe.
- Na každou roštěnku položíme polovinu kompotované broskve a na ni polovinu hermelínu (sýr rozkrojíme podélně). Upevníme párátkem nebo jehlou.
- Pokrm zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.