Polévka ze srnčích kostí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra srnčí |
50 g |
Kosti srnčí |
600 g |
Pepř černý celý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 190 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kosti nasekáme a necháme je namočené 1 hodinu ve vodě.
- Pak k nim přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a dáme vařit.
- Přidáme celou neloupanou cibuli, 3 kuličky pepře a sůl.
- Vaříme pozvolna asi 2 hodiny.
- Po uvaření polévku přecedíme, necháme přejít varem a zavaříme játrovými knedlíčky ze srnčích jater. Knedlíčky připravujeme stejným způsobem jako klasické játrové knedlíčky do polévky.