Polévka ze srnčích kostí

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra srnčí 50 g
Kosti srnčí 600 g
Pepř černý celý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kosti nasekáme a necháme je namočené 1 hodinu ve vodě.
  2. Pak k nim přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a dáme vařit.
  3. Přidáme celou neloupanou cibuli, 3 kuličky pepře a sůl.
  4. Vaříme pozvolna asi 2 hodiny.
  5. Po uvaření polévku přecedíme, necháme přejít varem a zavaříme játrovými knedlíčky ze srnčích jater. Knedlíčky připravujeme stejným způsobem jako klasické játrové knedlíčky do polévky.