Medový chléb

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 8 polévková lžíce
Med včelí 50 g
Mléko polotučné 75 ml
Mouka kukuřičná 150 g
Mouka pšeničná celozrnná 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pekárny dáme na spodek rozpuštěné, ale studené máslo, vejce, med, mléko, sůl a smetanu. Na to nasypeme všechny mouky a úplně nahoru přijde soda a kypřící prášek.
  2. Zapneme program rychlý a necháme upéct bochník chleba.