Saluna
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska filety |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na dvou lžících oleje. Po chvíli přidáme na jemno nasekanou chilli papričku.
- Přidáme i oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, sůl a pepř.
- Citronovou šťávu z obou citronů smícháme s cukrem a protlakem – mícháme, až se cukr rozpustí. Vlijeme do směsi a 10 minut povaříme.
- V jiné pánvi osmažíme filety z tresky na zbylém oleji.
- Podáváme.