Saluna

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 2 ks
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 1.5 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska filety 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na dvou lžících oleje. Po chvíli přidáme na jemno nasekanou chilli papričku.
  2. Přidáme i oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, sůl a pepř.
  3. Citronovou šťávu z obou citronů smícháme s cukrem a protlakem – mícháme, až se cukr rozpustí. Vlijeme do směsi a 10 minut povaříme.
  4. V jiné pánvi osmažíme filety z tresky na zbylém oleji.
  5. Podáváme.