Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Ingredience


Džus jablečný 80 ml
Jablka 2 ks
Kachní prsa 4 ks
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej avokádový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sirup javorový 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 1 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
  2. Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
  3. na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
  4. Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
  5. jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
  6. Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.