Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Ingredience
Džus jablečný |
80 ml |
Jablka |
2 ks |
Kachní prsa |
4 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej avokádový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sirup javorový |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
5 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
- Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
- na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
- Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
- jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
- Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.