Knedlík ubrouskový
Ingredience
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hrubá |
560 g |
Smetana 12% (konzumní) |
482 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo utřeme ze žloutky. Přilijeme smetanu, přisypeme hrubou mouku, sůl a na kostičky nakrájené housky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Vytvarujeme knedlík, který lehce zabalíme do máslem vymazaného alobalu.
- Vaříme zvolna asi 1 hodinu.