Čokokoláč
Ingredience
Cukr moučka |
120 g |
Kakao - prášek |
50 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Čokoláda mléčná |
80 g |
Cukr moučka |
100 g |
Mascarpone |
250 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dobře rozmícháme, poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto necháme v lednici půl hodiny vychladit.
- V mezičase připravíme hladkou náplň z mascarpone, cukru a tvarohu. Do níplně vmícháme čokoládu nalámanou na malé kousky.
- Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Z větší části vyválíme kolo, kterým vyložíme dno i boky formy. Do formy poté vlijeme náplň, uhladíme a překryjeme kolem, které jsme vyváleli ze zbylého těsta.
- Koláč vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme. Koláč uchováváme v chladu.