Čokokoláč

Ingredience


Cukr moučka 120 g
Kakao - prášek 50 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Čokoláda mléčná 80 g
Cukr moučka 100 g
Mascarpone 250 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dobře rozmícháme, poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto necháme v lednici půl hodiny vychladit.
  3. V mezičase připravíme hladkou náplň z mascarpone, cukru a tvarohu. Do níplně vmícháme čokoládu nalámanou na malé kousky.
  4. Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Z větší části vyválíme kolo, kterým vyložíme dno i boky formy. Do formy poté vlijeme náplň, uhladíme a překryjeme kolem, které jsme vyváleli ze zbylého těsta.
  5. Koláč vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme. Koláč uchováváme v chladu.