Nadívané lívance
Ingredience
Cukr moučkový |
70 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Droždí |
30 g |
Marmeláda borůvková |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka polohrubá |
120 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).
- Těsto necháme na teplém místě vykynout.
- Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
- Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.