Nadívané lívance

Ingredience


Cukr moučkový 70 g
Cukr skořicový 1 ks
Droždí 30 g
Marmeláda borůvková 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka polohrubá 120 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).
  2. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
  3. Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
  4. Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.