Čertova pomazánka
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Majonéza |
50 g |
Makrela uzená |
1 ks |
Okurky nakládané |
1 ks |
Paprika sterilovaná |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzenou makrelu vykostíme a zbavíme kůže. Maso umeleme spolu s vejci vařenými natvrdo, s oloupanou cibulí a okapanou nakládanou paprikou.
- Vše v míse spojíme majonézou, přimícháme nadrobno nakrájenou okurku, lžičku hořčice a citronovou šťávu. Promícháme, opepříme a jen mírně osolíme (makrela je slaná).
- Před podáváním necháme pomazánku v chladu proležet.