Klasická chlebová nádivka
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Chléb toastový |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Fenyklová semínka |
2.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2.5 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
375 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C.
- Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme.
- Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku.
- Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu.
- Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut.