Klasická chlebová nádivka

Ingredience


Celer - nať 2 ks
Chléb toastový 500 g
Cibule 1 ks
Fenyklová semínka 2.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2.5 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 2.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C.
  2. Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme.
  3. Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku.
  4. Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu.
  5. Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut.